donderdag 20 september 2018

Vandaag - de aftrap van de Voetbalopera Veendammer Wind

Harm-Ydo Hilberdink met drie van vijf hoofdrolzangers.
v.l.n.r. Elizabeth Kooy, Harm-Ydo, Carina Vinke en Erwin de Vries

De oud-profvoetballers Angelo Cijntje en Marnix Kolder, de twee laatste iconen van de Langeleegte, hebben vanmiddag de eerste twee kaartjes gekocht van voetbalopera Veendammer Wind. Herman Sandman (verhaal), Harm-Ydo Hilberdink (regie) en Remko Wind (compositie) en ik (libretto) hebben een muzikaal stuk geschreven dat er mag zijn. Een heuse volksopera. Het stuk gaat niet zozeer over de teloorgang van de roemruchte voetbalclub SC Veendam, maar om het bewerken van de ommezwaai. Dat dat niet zonder slag of stoot gaat, dat daar drama en hilariteit bij te pas komt, de gulle lach en de dikke traan, dat spreekt vanzelf. Maar of het eind goed al goed wordt? En dat geheim begint toch wel erg zwaar op Berend te drukken.


Angelo Cijntje (links) en Marnix Kolder (rechts) hebben zojuist de eerste tickets gekocht van voorzitter Mario Post (midden). Met van hun dochters geleend geld. 

Volgend jaar wordt Veendammer Wind vijfmaal opgevoerd in het legendarische voetbalstadion: op 28,29 en 30 juni en 4 en 5 juli 2019.
De officiële kaartverkoop start op 15 oktober via de website www.voetbalopera.nl.
Op deze blog kun je naast de wording van dit spektakelstuk ook mijn bemoeienis blijven volgen met de Veendammer Wind.

Geen opmerkingen: