Follow by Email

dinsdag 29 september 2015

Instant Slauerhoff - Tweede luik met Egbert Hovenkamp, Marijke Mulder en Marcel Möring


Volle bak in de Buningzaal in Warenhuis Vanderveen - dat op stelten stond. Slauerhoffs formule om andere kunstenaars te laten reageren op nieuw werk schijnt te prikkelen. 
Welkom door Nico Vanderveen

Hovenkamp opende het tweede luik met als thema Geweld door 'schuld' op het weefgetouw van de taal te spannen. Bijna de hele performance hield hij de rug naar het publiek toe, wat een Caspar David Friedrich-effect had: je kijkt over de rug van de kunstenaar mee naar wat hij ziet. 
Marcel Möring, Harry Cock, Egbert Hovenkamp

Marijke Mulder kon wel net een workshop van Lucy Bailey achter de rug hebben, zo gemakkelijk bewoog ze zich met haar viool door de werken. Ze speelde lopend, knielend, kruipend, liggend en draaiend. De basis van haar improvisatie vormden pizzicato's op de twee onderste snaren. Betoverend. 
Betsy Torenbos en Marijke Mulder
Net als Mörings hervertelling van Kaïn en Abel. Een verhaal dat bijna iedereen kent en in deze vertelling tegenover het geweld op de doeken een nieuwe lading kreeg. 
Guus Slauerhoff, Betsy Torenbos en Marcel Möring

De volgende - en voorlopig laatste - Instant Slauerhoff is op 1 november in het Drents Museum. Dan met Anne Wil Blankers, Jojanneke Vanderveen en Harry de Wit. Weer 's middags vanaf 13 uur, weer gratis en weer is een vrijwillige bijdrage zeer welkom. 
Martin Lambeek (techniek) 


Geen opmerkingen: