Follow by Email

vrijdag 4 september 2015

Instant Slauerhoff; komende zondagmiddag in De Nieuwe Kolk Assen; met performances van Greetje Bijma, Hans Croiset en Betsy Torenbos

Guus Slauerhoff tijdens het inrichten van de Rabozaal
in De Nieuwe Kolk Assen

Instant Slauerhoff is een drieluik waarin Guus Slauerhoff nieuw werk toont in een multidisciplinaire context. Slauerhoff wil hiermee ontsnappen aan conventionele toentoontstellingconcepten. 

Greetje Bijma en Alan Laurillard
ten tijde van Up There (1989)
mijn eerste grote project

Instant Slauerhoff is een performance die in aanwezigheid van publiek de prima vista reacties op dit werk toont van acteurs, dansers, musici en schrijvers. 

Zondagmiddag 6 september kan het publiek het werk bekijken in de Rabozaal van De Nieuwe Kolk Assen. De zaal gaat open om 13 uur. 
Toegang is gratis, tegen een vrijwillige bijdrage zeggen we geen NEE. 

De aanvang van de performances is om 14u. 


Hans Croiset

Komende zondag zijn de deelnemende kunstenaars: Greetje Bijma (stemkunstenares), Hans Croiset (woord), Betsy Torenbos (beweging). Het thema van het eerste luik is: Erotiek.

Betsy Torenbos tijdens De Materie van Louis Andriessen

In mijn eigen woorden: 'Het lijden aan het bestaan is in Slauerhoffs werk bijna alom een archetypische aanwezigheid. Uniformiteit is daarin een terugkerend element met een negatieve connotatie. Slauerhoff zet zich af tegen het concept van de maakbaarheid van de wereld. Die heeft voor hem een onvermijdelijke dood tot gevolg.'

Instant Slauerhoff valt onder de stichting Cultureel Hart Assen.


Geen opmerkingen: