Follow by Email

vrijdag 27 juli 2018

Première vanavond Ontstaan in grote nood - Grand Theatre Groningen - Peter de Grote Festival

Vlnr staand: Merel Wentink (Vrouw 3), Christy Luth (Vrouw 2), Francesca Pusceddu (Vrouw 1), Leendert Runia (dirigent), Roele Kok (Werkman), Steven van Gils (Vriend)
Tweede rij, musici vlnr: Veerle Schütz (viool), Luca Altdorfer (altviool), Daniël Boeke (clarinet), Teodora Nedyalkova (cello).
Achterste rij vlnr: Garyfallia Katsimiga (piano), Edwin van der Wolf (slagwerk)
Fons van Wanroij - de verteller - is vanmiddag pas aanwezig bij de generale)

Vanavond is dan het zover. We verwachten rond de twee honderd mensen. Gisteren hadden we de laatste doorloop in een warme benedenzaal van het Grand Theatre. Hoe anders klinkt het werk van Gerard Ammerlaan in deze nieuwe bezetting: soms zo doorschijnend, beter de doorzien hoe de melodieën en noten zich tot elkaar verhouden. Doorhoren is eigenlijk een beter woord. Het raakt me, wanneer het Tranen van vreugde wordt ingezet of het lied De Blauwe Schuyte

Loeki Wiefterink (technicus Grand Theatre) werkt nog aan het licht

Het werk blijft in deze kamermuziekbezetting ontegenzeglijk Gerard zijn signatuur dragen. Leendert Runia en de jonge uitvoerders zijn er in de afgelopen twee week diep ingekropen. Dat is een genot om te horen en te zien in hun aria's, duetten en samenzang. Tot vanavond.   

Sophie Mooney (Decorstukken en licht)

Geen opmerkingen: