Follow by Email

donderdag 31 mei 2018


Twee links voor meer informatie over de semi concertante uitvoering van Ontstaan in grote nood, de Werkmanopera van Gerard Ammerlaan en mij. De première was in 1995, het jaar dat Nederland vijftig jaar bevrijd was en Werkman vijftig dood. Het libretto is gebaseerd op de brieven van Werkman verschenen in Privé Domein. De brieven beslaan zijn laatste vijf levensjaren. Het waren de moeilijke oorlogsjaren. Maar ook de jaren waarin Werkman als kunstenaar lijkt te bloeien, de jaren waarin hij de erkenning krijgt die hem toekomt.  

http://www.peterdegrotefestival.nl/concertserie/programma/1918-2018-de-ploeg-2-ontstaan-in-grote-nood-een-werkman-opera/


H.N. Werkman - Sabbat der eenvoudigen. In de opera werd dit een instrumentaal stuk gedanst met een fikse brok swingende klezmer.

De kaartverkoop voor het Grand Theatre loopt hard. En ook Winsum voor de volgende dag blijft niet achter. Dus, mis deze kans niet om de prachtige muziek van Gerard Ammerlaan te horen in kamermuziekbezetting en gezongen door vijf alumnizangers van het Prins Claus Conservatorium. Leendert Runia die het werk van Gerard Ammerlaan door en door kent dirigeert het geheel.
In het Grand Theatre word de theatrale setting (decor en licht) verzorgd door Sophie Mooney.

Geen opmerkingen: