Follow by Email

zaterdag 28 juli 2012

Hongerige Wolf festival


Muziek, theater, dans, beeldende kunst, eten, drinken, gezelligheid, schitterende lokatie, namelijk het gehucht Hongerige Wolf zelf.


Sanne van Adel en Ruth Weites
initiatiefnemers
openen het festival

De muziekprogrammering was verrassend sterk: voor mij waren de namen allemaal nieuw: Sara Bonne (met zere keel), de Groninger Sexton Creeps (creepy veelzijdig en goed) en 3rd Floor Magic (vakkundig doortimmerde en vooral gevariëerde Shaftfunk, hiphoprock, R&B en reggae).

Slecht weer voorspellingen of
opening Olympische spelen?
De muziekprogrammering had veel meer publiek verdiend.

Toetje op de taart was voor het weggaan Port of Call in de Loods (inderdaad: tussen mieren, muizen, gereedschap, onzichtbare beeldende kunst en een voortdurend in de nacht voorbij knetterende, ploffende en sputterende tractor, die volgens singer songwriter Pieter van Vliet alleen tractor genoemd wordt in streken waar ze geen tractors hebben; anders heet zo'n ding een trekker). Met een stemgeluid dat vaak aan Tim Buckley deed denken wist van Vliet het publiek letterlijk en figuurlijk aan zijn voeten te krijgen en in te spinnen. Éen van de beste one man bands die ik in mijn niet zo korte leven gehoord heb.Theater, De luie Honden. Hoe zou Daniel Lohues dat zeggen? Da' wee'k zo net nog nie.
De voorstelling was ronduit niet goed. Het stuk was voor Hongerige Wolf geschreven. Het was een lui stuk!  Het festival duurt nog vandaag en morgen (vanaf 11 uur tot diep in de nacht).

Geen opmerkingen: