Follow by Email

zondag 16 juni 2019

Veendammer Wind - de trailerDe trailer is er. Met Carina Vinke (als de moeder Freya), Erwin de Vries (als haar vader Berend), Elisabeth Kooy (als Iris, dochter van Freya), Falco van Loon (in de dubbelrol als Jacob Bus én Henk Neinhuis) en Elsbeth Gerritsen (als Olga, de Veendammer wind). 
Komende donderdag is de grote persconferentie aan de Langeleegte, Veendam met trainers en staf: o.a. Harm-Ydo Hilberdink (regie), Lubertus Leutscher (muzikale directie), Remko Wind (compositie), Herman Sandman (verhaal), Jo Willems (libretto).

Plus al die musici van het Veenkoloniaal Symfonieorkest, amateurspelers en -zangers, decorbouwers (onder leiding van decorontwerper Janco van Barneveld) en al die ander vrijwilligers die deze voetbalopera mogelijk maken. Een operaspektakel vol drama en humor, meeslepende muziek op een onder de huid kruipend verhaal, een lust voor het oog en het oor. Maar voor alles, een kunstzinnige ode aan de veerkracht van Veendam en Veenkoloniën. Want wat ze daar ook voor de kop krijgen, ze gaan door.

Kaartjes? www.voetbalopera.nl.

Geen opmerkingen: