donderdag 20 juni 2019

Persconferentie Veendammer Wind in het decor van de Langeleegte


Vanwege de regen weken we met zijn allen uit van de middenstip naar de plek waar het Veenkoloniaal Symfonie Orkest komt te zitten.

Zojuist heeft de persconferentie van de Veendammer Wind in de Langeleegte plaats gevonden. Terwijl het werk aan decor en tribunes gewoon door ging. Het was voor het eerst dat ik dit prachtige decor van Janco van Barneveld betrad. Ik had het natuurlijk al op maquette en op tv gezien. Maar ter plekke merk je pas hoe effectief het is. 

Elsbeth Gerritsen (Veendammer Wind), Falco van Loon (Jacob Bus en Henk Nienhuis), Eka Vakhvakhishvili (repetitor), Miranda Bolhuis (productie, koordirectie).

Elsbeth Gerritsen (Veendammer Wind) vatte het gisteren bij RTV Noord kernachtig samen: bij het voetbal is het publiek de twaalfde man. Je doet het samen. Bij de Veendammer Wind geldt hetzelfde: we gaan het samen doen met het publiek. Vandaar dat Janco en Harm-Ydo Hilberdink (regie) het publiek dicht bij de handeling hebben gebracht. En toch de stadionsfeer hebben weten te behouden. Hier onder volgt een kleine foto-impressie van vanmiddag. Het begon met... regen.



Erwin de Vries (Berend) Elisabeth Kooy (Iris), Elsbeth Gerritsen
Carina Vinke (Freya), Falco van Loon (als Jacob Bus)
Lubertus Leutscher (muzikale directie), Harm-Ydo Hilberdink (regie),
Remko Wind (compositie).
Ik zat er naast en kon me moeilijk in het 4-tet verselfieën



Geen opmerkingen: