Follow by Email

zaterdag 21 januari 2012

Stichting Wolf: Je sens un deuxième coeur .

Je sens un deuxième coeur
co-productie Stichting Wolf en Grand Theatre

Stichting WOLF bedenkt en maakt eigenzinnige muziektheater-, en operavoorstellingen onder artistieke leiding van Roswitha Bergmann Op dit moment zijn Wolf en Grand Theatre bezig met alle voorbereidingen voor de eerste voorstelling van WOLF: Je Sens Un Deuxième Coeur.


Roswitha Bergmann en Pierre Audi

Pierre Audi en Roswitha Bergmann transformeren de kamermuziek van Kaajia Saariaho tot een ontroerende muziektheatervoorstelling.

Je sens un deuxième coeur is een muziekdrama over een vrouw, die heen en weer wordt geslingerd tussen de gevoelens voor haar minnaar en haar echtgenoot. De vrouw wordt vertolkt door sopraan Roswitha Bergmann.
De muziek van de Finse componiste Kaaija Saariaho is een voortdurend samenspel tussen dat wat moet en dat wat mag, en over grenzen graan.
Regisseur Pierre Audi transformeert de muziek en de teksten van de in Frankrijk levende en werkende Libanese dichter Amin Maalouf tot eigenzinnig en meeslepend muziekdrama.

De repetities zijn in Amsterdam begonnen in November 2011. De montage vindt dezer dagen plaats in het Grand Theatre Groningen, onze coproducent.
Op 25 januari hebben we een try out in het Grand Theatre Groningen.

Première Je Sens Un Deuxième Coeur: 4 februari 2012 in de Toneelschuur in Haarlem.
Kaaija Saariaho

De voorstelling is later dit jaar in Groningen te zien tijdens Noorderzon.

* regie: Pierre Audi * met: Roswitha Bergmann (sopraan),
* Tomoko Mukaiyama (piano), * Esther Apituley (altviool), * Eduard van Regteren Altena (cello) *composities Kaaija Saariaho: liederencyclus Quatre Instants voor piano en sopraan en het kamermuziekwerk Je sens un deuxième coeur voor altviool, cello en piano -* vormgeving: Jean Kalman, *gedichten: Amin Maalouf.
* Grand Theatre Groningen is verantwoordelijk voor techniek (Andre Pronk, Igor Shumlyanskiy), decorbouw (Douwe Ket), productie (Margriet van der Wal) en publiciteit (Marjan Moes).

Data - Je sens un deuxième coeur 2012 

4 februari 2012 (première) Toneelschuur Haarlem

24 februari 2012 Theater Heerlen Heerlen
24 maart 2012 Korzo Den Haag
augustus 2012 Noorderzon Groningen
november 2012 November Music 's-Hertogenbosch


Geen opmerkingen: