vrijdag 27 maart 2020

Filmvereniging Groningen en Beeldlijn in Covid-19 tijd


Ook in de Noordelijke Filmwereld proberen we er het beste van te maken in deze Covid-19 periode. We hopen dat zoveel mogelijk getroffenen genezen en dat de gevolgen na deze crisis te overzien zijn. Ook hopen we dat deze crisis een andere kijk op onze samenleving en economie bewerkstelligt. Dat het marktfetisjisme van de laatste decennia een halt wordt toegeroepen.  

Maar we willen ook een kleine bijdrage leveren om deze tijd van quarantaines en semi-lock down zo dragelijk mogelijk te maken. Wat te denken van bingewatchen, en dan met name van noordelijke films en documentaires? Beeldlijn biedt vanaf volgende week al haar documentaires te huur aan die nu op Vimeo-on-demand staan. Voor een heel klein bedrag kun je ze een maand lang zien. € 0,- is helaas niet mogelijk bij Vimeo-on-demand.  https://vimeo.com/search/ondemand?q=stichting+beeldlijn.

Volgende week verschijnt onze Nieuwsbrief. Daar vind je meer informatie over onze actie.


De Filmvereniging Groningen doet de volgende oproep met het daaraan gekoppelde aanbod:

Beste Groninger filmmaker,

Voorlopig zitten we helaas veel thuis. Om de Groninger filmcultuur te blijven ondersteunen én het thuis zitten wat draaglijker te maken leek het ons als Filmvereniging een leuk idee om een bingewatch-pakket met Groninger films aan te bieden. Dat betekent dat je kunt kiezen tussen de beste Groninger films, docu's, animaties of videoclips. Om zo'n pakket aan te bieden, hebben we je hulp nodig.

Stuur je beste film van eigen makelij naar ons toe. Een simpel linkje volstaat. Stuur daarbij ook een korte synopsis, een afbeelding uit de film, de titel en de lengte van je film. Wij plaatsen deze informatie op onze site: https://www.filmvereniginggroningen.nl/. De films geven we ook aandacht via sociale media. Zet de link wel op 'open', anders kan de film niet bekeken worden. Het is wel de bedoeling dat je film gratis te zien is, in ieder geval tot 1 juni. 

Doe je mee? Stuur dan voor 4 april je film in en bied alle thuiszittende inwoners van Stad en Ommeland een mooi pakket met lokale producten. 

René Duursma in gesprek met Marjolein Boonstra

Volgende edities: onder voorbehoud
De Filmclub-edities kunnen in de huidige vorm niet doorgaan. We onderzoeken momenteel of ze op een andere manier doorgang kunnen vinden. We houden je op de hoogte! Deze edities staan (voorlopig) nog op de planning: 

Filmclub #18
20 april, met editor Peter Alderliesten (o.m. Alles is Liefde, Publieke Werken)

Filmclub #19
11 mei, met filmrecensent Floortje Smit

Filmclub #20
8 juni, thema wordt nog bekendgemaakt

Blijf gezond, geniet (veilig) van de lentezon en we zien elkaar!

Hartelijke groeten,
Roxane Schreiber, René Duursma en Arno Cupédo,
namens Filmvereniging Groningen



Geen opmerkingen: