Follow by Email

maandag 16 mei 2016

1dragt200 repeteert met De Jongens Driest

Jan Pieter Struiving, Joost Lijbaart,
Joséfine Dijkstra, Herman Groothuis

18 juni 2016 is het zover. Dan viert muziekgezelschap De Eendracht Ezinge zijn 200-jarig jubileum. In Aduarderzijl tegenover het Waarhuis. Met een zinderend zomerconcert. 
Arno Bakker, Harry Potze

Één van de vele hoogtepunten van dat concert wordt ongetwijfeld de doop, de wereldpremière van een nieuw stuk van Joop van der Linden (Jongens Driest): Hulde aan de Jubilaris. Het stuk bestaat uit drie delen. Deel één start met een plechtige openingsfanfare in de traditie van Lodewijk XIV, de zonnenkoning (of is het toch Zonnekoning?). Wat er ook gebeurde aan muziek, drama of dans, wanneer de koning binnentrad, eerst klonk dan een fanfare ter zijner welkom. Deel twee, De langzame mars die ons doet denken aan de hartverscheurende Siciliaanse dodenmarsen die De Eendracht zo authentiek weet te verklanken. En bij deel drie - Cho-chek - gaat het dak eraf. Maar voor het zover is, hebben we nog een aantal repetities te gaan. 


Harry van Lier en Joop van der Linden

Gisteren was de eerste gezamenlijke met De Jongens Driest (Joop van der Linde: trombone, Arno Bakker: soesafoon en Joost Lijbaart: slagwerk).


Behalve De Eendracht en de Jongens Driest kun je verwachten: De Eendracht met oud-leden, De Eendracht met Rika Dijkstra plus De Eendracht met José Timmer. Dit alles onder de bezielende leiding van Harry van Lier. Dé Harry van Lier? Jawel: dé Harry van Lier.

Dan volgt één set van De Jongens Driest (zonder ons, maar in een nieuwe bezetting met Joost Lijbaart), gevolgd - als afsluiter - door Een Stuck Herry (o.a. met Peter de Haan). 
Io Vivat speelt alles aan en door elkaar, Ben Smit is spreekstalmeester, catering gebeurt door 't Waterhuis (/Rika Dijkstra en Wouter de Koning). Kaartjes kunnen bij mij besteld worden. € 1o,00 slechts! Niet te geloven. Stuur een mail aan jpwillems54@gmail.com. Maar wees snel, in de tent is plek voor een kleine 300 mensen. 

Geen opmerkingen: