Follow by Email

zaterdag 29 november 2014

Onder één dak - Het leven op tournee - Hotel Meursinghe Westerbork

Betsy Torenbos op zoek naar de laatste spijkertjes

Op uitnodiging van het Huus van de Taol Drenthe speelden we Onder één dak gisteren (28 november 2014) met ROODPALEIS in hotel Meursinge, Westerbork. Voor rond de 125 vrijwilligers. Elke keer weer is het aanpassen aan de locatie. De dag daarvoor speelden we nog in grote zaal setting in De Nieuwe Kolk in Assen. In Meursinge was het op een verhoogd podium in een feestzaal. 

Kleedkamer Hotel Meursinge Westerbork; Alina Kiers en Bas de Bruijn.

Behalve het steeds weer opnieuw afstemmen van je geluids- en multimedia techniek vergen die totaal verschillende lokaties ook andere - niet minder noodzakelijke - werkzaamheden: de speelvloer controleren op eventuele nog nagebleven spijkertjes, het goed af-tapen van je bekabeling die deze keer dwars door het publiek liep, het aanpassen van je licht, zodat niemand er last van heeft... en ga maar door.

 Jan Germs - welkomstoespraak.

 Onder één dak - aanvang

 Bas de Bruijn (Wolter), Martin Lambeek (mulitmedia), 
Betsy Torenbos (regie), 
Alina Kiers (Dora), Ben Smit (vader)
Luuk Stelder (voorstellingsleider), Betsy Torenbos 

 Weet je nog wat je toen zei?
Centenmonoloog 

Dan, na afloop, na een staande ovatie en prachtige cadeau's, weet je dat het allemaal de moeite weer volop geloond heeft. Nog een vijf keer spelen en deze tour zit erop. Overigens verschijnt na afloop van de tour een uitgave waarin het originele stuk van Jan Fabricius staat, de Drentse vertaling van Jan Naarding én onze eigen versie (met gedetailleerde regie-aanwijzingen wat multimedia betreft). Met een speciale dank hiervoor aan Jan Germs - anfieteraor van het Drents en spil van het Huus van de Taol. 

Geen opmerkingen: