Follow by Email

maandag 24 november 2014

Kleine ode aan het Geert Teis


Afgelopen week speelden we in het Geert Teis van Stadskanaal. Geert Teis noem je met recht klein maar fijn. Ik bewaar warme herinneringen aan het theater. In 2002 hebben we er met de hele crew een week gebivakkeerd om er De Satansfles (van Gerard Ammerlaan en mij) te monteren. De première was in de Stadsschouwburg Groningen. Maar daar werd precies in onze montageperiode een nieuwe trekkerwand ingehangen. Toenmalig theaterdirecteur Bé Lamberts ontving ons met open armen in Stadskanaal. 

Klein ter zijde: afgelopen woensdag 19 november is het alweer drie jaar geleden dat Gerard overleden is. Een foto van Third Stream First Love - een liederencyclus van Gerard en mij.


vlnr: Jan Willem van der Ham, Piet Hoeksma, Hans Hoeksema, Willem Jansen, Paul Stocker, Hans Hasebos, Lucia Meeuwsen, Gerard Ammerlaan, Frans Vermeerssen.

Terug naar het Geert Teis. Bé Lamberts heeft in de 27 jaar dat hij directeur was van het Geert Teis een goede relatie met zijn publiek en de artiesten opgebouwd. Een erfenis die huidig directeur Nina Hiddema meer dan waar maakt. De zaal zat vol en het Geert Teis was meteen bereid om na negen jaar haar tribune van stal te halen en op te bouwen in de grote zaal. Klik op de link en bekijk het time lapse filmpje van Jorick Ritsema. Drie uur hard werken flitsen in een paar seconden voorbij.

Onder één dak in de zwarte doos. Hoe mooi werkt dan het groot doorzichtscherm van ROODPALEIS werkt. Vandaar dat ik nog even pronken met de setfoto uit het Geert Teis.

Onder één dak komt ook nog naar Groningen. 14 december in de Doorrit in Garnwerd. Reserveren via Café Hammingh. Voor speellijst zie ook www.roodpaleis.nl

Geen opmerkingen: