Follow by Email

zondag 7 september 2014

Io Vivat speelt Ibsen Peer GyntVandaag was in de DLM Loods (Warfhuisterweg 15, Wehe - Den Hoorn) de eerste repetitie van Peer Gynt plus doorloop met de vertellers. Ook ik lever mijn bijdrage in de vorm van een ultra kort verhaal: De fatale fietser. Mijn liefje doet 'Nonnenpis.' Hier wat info over de voorstelling, pauzekiekjes en impressie van hoe het er uit zou kunnen gaan zien. 

Koop snel kaarten, want Io Vivat is zoals gewoonlijk zóó uitverkocht. En terecht!

iovivat speelt Ibsen’s “Peer Gynt”
19, 20, 21 & 26, 27, 28 september ~ DML loods ~ Wehe den Hoorn

Reserveer nu!
Het levensverhaal van een onbezorgde leugenaar.
Of toch een sympathieke fantast?
In opdracht van de Noorse koning maakte schrijver Henrik Ibsen een rondreis naar de Ronde Bergen om daar verhalen van het volk op te tekenen. Later, in Rome, schreef hij aan de hand van zijn aantekeningen het toneelstuk Peer Gynt. Een stuk waar fantasie en werkelijkheid  in elkaar over en door elkaar heen lopen en waar, volgens tijdgenoten, logica en structuur ver te zoeken is. Een achtbaan van gebeurtenissen die je gewoon moet ondergaan.
In Peer Gynt zien we de gelijknamige hoofdpersoon in drie fasen van zijn leven. We leren hem kennen als jonge fantast en buitenstaander in zijn dorp. Hij ontmoet de liefde maar trollen leren hem om voor zichzelf te kiezen en daarna rent hij om alle confronterende situaties heen. Als zakenman verdient hij een fortuin, hij wordt keizer en profeet. Aan het eind van zijn leven komt hij vreemde figuren tegen. Figuren die met hem willen ‘afrekenen’.
Iovivat maakt van Peer Gynt een tijdloze, muzikale theatertrip in een indrukwekkende omgeving, de DML-loodsen in Wehe den Hoorn

Regie    Ben Smit
Muziek Niels Smit Duyzentkunst
Decor   Maartje de Boer/Roger Veldman
Kostuums Marjan van ’t Hof
Spel en zang   30 spelers en verhalenvertellers van iovivat en gasten
19, 20, 21 & 26, 27, 28 september

 Ben Smit - regie
 Gerro Dijk (jonge Peer Gynt) en Josephine Dijkstra (jonge Solveig)

Kostuumatelier Marjan van 't Hof

Geen opmerkingen: