maandag 29 januari 2018

ROODPALEIS op Zolder Tweede Performance - Komando


Komando vertelt zijn vluchtverhaal

Gisteren vond bij ons - ROODPALEIS - de tweede performance plaats in ons project ROODPALEIS op Zolder. In RoZ werken we in een kort tijdbestek met mensen in een kwetsbare positie toe naar een performance die iets wezenlijks uitdrukt over hun leven. 
Deze keer hebben we kennis mogen maken met Bhrane Desta Abrha, Dawit Geberhiwot Gebregioris, Filmon Mengesha Kirbreab en Komando Tsfu Tekleab, vier jonge mannen uit Eritrea. Komando vertelde tijdens de performance gisteren over zijn vluchtverhaal en zijn dromen voor de toekomst. 

Dromen over de toekomst
Als afsluiting zongen hij en Bhrane, Dawit, Filmon en Komando een lied in het Tgrinia over schoonheid. Filmon begeleidde het lied op een zelf gemaakte Kra. Ondanks het feit dat de electriciteit het begaf één kwartier voor aanvang maakte de performance op de veertig aanwezige gasten een diepe indruk. Na afloop zaten we nog lang met zijn allen aan tafel met linzensoep en brood. Weer een intensieve ontmoeting bij ons zolder. Al blijft het jammer van de stroomcrash. Onze dank nog aan Vluchtelingenwerk Assen voor hun vertrouwen en inzet.
   
 Betsy Torenbos en Komando voor aanvang

 Het vluchtverhaal van Dawit (boven) en Filmon
 Lammert Broekema, onze geluidsman
Multimedia-wizard Martin Lambeek

Geen opmerkingen: