Follow by Email

vrijdag 24 maart 2017

Adres onbekend in De Nieuwe Kolk Assen, Floralis Lisse en Delamar Amsterdam


Adres onbekend

ROODPALEIS brengt de beroemde brievenroman van Katherine Kressmann Taylor (1903-1996) Adres onbekend (1938) als dubbelmonoloog in een muzikale en multimediale omlijsting. Kressmann Taylor schetst in nog geen vijftig pagina’s een huiveringwekkend beeld van wat het opkomende nazisme in Duitsland voor mensen persoonlijk betekende.  

Hans Croiset en Hans van Veghel voor de commandantswoning Westerbork

De Joodse Amerikaan van Duitse afkomst Max Eisenstein en zijn vriend Martin Schulze hebben een kunstgalerij in San Francisco. Wanneer Martin terugkeert naar Duitsland onderhouden de beide vrienden een levendige briefwisseling. Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer Martin in de ban komt van Hitler en diens Nazi-ideologie. Ondertussen raakt de zus van Max die in Oostenrijk en Duitsland furore maakt als actrice in de problemen vanwege haar joodse afkomst. Martin weigert gehoor te geven aan de smeekbeden van Max om zijn zus te helpen. Max neemt op subtiele, maar bloedstollende manier wraak!
Hans Croiset, Betsy Torenbos, Hans van Veghel, Jo Willems


ROODPALEIS ging vorig jaar in een herneming in première in de commandantswoning van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hans Croiset en Hans van Veghel lezen ook nu weer brieven. Na De Nieuwe Kolk volgen nog twee voorstellingen op 1 mei in Theater Floralis in Lisse en 4 mei in het Delamartheater in Amsterdam. Heleen Hulst treedt op als violiste, Martin J. A. Lambeek is onze videotechnicus en de regie is in handen van Betsy Torenbos. 

Geen opmerkingen: